Bild: Ian Schneider på Unsplash

Vi är ett forum för minskat matsvinn

Matsvinnet.se och dess sociala mediakanaler grundades 2015. Mellan 2018 och 2022 var vi en ideell förening. Sedan ett beslut på det extra årsmötet den 21 juni 2022 är vi Matsvinnet.se – forum för minskat matsvinn. Vi fortsätter arbetet att agera blåslampa på människors matsvinnande, livsmedelsbranschen, myndigheter och politiker. Vi ger också tips för att sluta eller minska slänga mat till nytta både plånboken och planeten

Så här jobbar vi

Matsvinnet är ett komplext problem, som behöver angripas många olika nivåer för att på allvar gå till botten med problemet matsvinnet medför socialt, ekologiskt och ekonomiskt. Vi jobbar som ett oberoende forum för dessa frågor på många sätt men bland annat genom att:

  • Fortbilda och sprida kunskapen om matsvinnet och vad vi kan göra för att minska det.
  • Driva opinion kring behovet att minska matsvinnet.
  • Inspirera fler att göra mer för att minska matsvinnet.
  • Ge handfasta tips på olika sätt att minska matsvinnet.

Så här kan du stötta oss och engagera dig

Vill du gå delta i arbetet kan du göra det på flera sätt. Att du är här och läser är ett först fint steg. Att prenumerera på våra nyhetsbrev och följer oss i sociala media längst ner på alla sidor på Matsvinnet.se. Att dela budskap som vi och andra tipsat om och skrivit, nyheter, debattartiklar etc är såklart välkommet och en förutsättning kanske man kan säga för vår fortsatta påverkan. Vill du engagera dig ännu mer så gå med i vår diskussionsgrupp på Facebook som heter Matsvinnet.se – forum för minskt matsvinn.

“Never doubt that a small group of thoughtful, committed, organized citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.” – Leandro Herrero

Citatet är en omarbetning av det av Margret Mead: ”Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.”