Ingrid Strid
Forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet
- Ingrid har 23 års erfarenhet av forskning och forskningsledning kring hållbara livsmedelssystem, särskilt inom matsvinnsområdet och genom livscykelanalyser av livsmedels-, djurhållnings och bioenergisystem
- Lång erfarenhet av forskningskommunikation, medieintervjuer och publika föreläsningar
- Erfarenhet av undervisning på universitetsnivå och att handleda studenter och doktorander
- Erfarenhet från Stockholms Miljöförvaltning, Agenda 21-arbete, som lärare på olika studieförbund och som miljöutbildare på Stockholms kooperativa bostadsförening
- Erfarenhet som KRAV-odlare och egenföretagare.
- Lång erfarenhet av hälsosam mat; dotter till Erik Strid som startade och drev Hälsans Kök 1964-1989
- Långt engagemang och stort nätverk inom miljö, matsvinn, hälsa, hållbar konsumtion och djurvälfärd
- Lång erfarenhet av dumpstring och egna experiment av utgången mat
- Utbildad biolog med miljövårdsinriktning och Fil. Dr. i lantbruksteknik
- Älskar att rädda prima mat och göra lyxmiddag av fynden! Älskar alla snillrika arter och jordens fantastiska ekosystem, som har en stor plats i mitt hjärta.