Kommentarspolicy

Forumet, nedan ibland kallat “vi” ibland “forumet”, öppnar för delaktighet och dialog i kommentarsfälten. Vi välkomnar att du delar med dig av dina tankar genom att kommentera och komplettera vårt innehåll. Vi har några grundläggande regler för kommentarer som vi ber dig respektera.

Saklighet: Kommentaren ska gälla ämnet ifråga. Håll dig till saken och motivera din åsikt.

Respekt: Respektera andra människors privatliv. Gå inte ut med påståenden om andra människor.

Följ lagen, håll en god ton, visa respekt och artighet mot de övriga kommentatorerna. Det betyder att det är okej att argumentera mot någon annans argument och tycka annorlunda men det är inte okej att argumentera mot deras person eller personlighet eller bryta mot reglerna i denna policy på annat sätt.

Vi accepterar inte kommentarer som kränker integriteten och människovärdet, diskriminerar eller uppmanar till våld eller hat mot en individ eller en folkgrupp.

Kommentarer som bryter mot reglerna kan komma att raderas när som helst och utan förvarning. Beslutet att radera är ett självständigt redaktionellt beslut. Forumet har ingen skyldighet att publicera alla texter och kommenterar inte i enskilda fall varför ett inlägg refuserats, alltså raderats eller inte publicerats.

Kommentarspolicy på forumets sociala mediekanaler 

Vi förbehåller oss också rätten att stänga av följare och rapportera vidare till de olika kanaler som forumet har på olika social medier. Om du lägger märke till sådana uppgifter som beskrivits ovan – meddela oss omgående.

Det är inte tillåtet att dela känslig information om annan när du publicerar frågor och kommentarer på våra sociala mediekanaler (sidor, grupper, chattar). Känslig information kan vara många olika saker och nivån och områden som är känsliga är individuella. Vi rekommenderar att du använder dig av taggningsfunktionen om du vill göra personer eller organisationer uppmärksamma på våra inlägg, på så sätt informerar du dem om att deras namn finns på vår sida.

De olika sociala medierna är primärt personuppgiftsansvariga för behandlingen av dina personuppgifter på deras respektive plattform.

Relaterat till denna kommentarpolicy har vi också forumets integritetspolicy, som även finns på sidfoten på Matsvinnet.se.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss om du finner att något material på våra sociala medier som strider mot lag eller som du av andra skäl önskar bli borttaget. Vänligen var uppmärksam på att allt innehåll och inlägg måste följa dito regler och policys på respektive plattform.