Läs online

Matsvinnsnytt # 1 2021

Ett nyhetsbrev från Föreningen Matsvinnet  

Du läser det allra första nyhetsbrevet från Föreningen Matsvinnet! Här planerar vi att summerar nyheter från föreningen och matsvinnsfronten, ge tips, inspiration och visa på goda och mindre goda exempel. Omvärldsbevakning inom en av världens viktigaste frågor helt enkelt! 

Vår ambition är att ge dig koll på föreningen, utvecklingen, få de bästa tipsen och följa de mest engagerade personerna som jobbar för ett minskat matsvinn.

Matlådans dag 23 mars!

ICA har utsett den 23 mars till Matlådans dag och firar med recept anpassade för matlådor. Läs mer här. Och du, matlåda går lika bra att äta om du jobbar eller äter hemma! #matladansdag

Louises matsvinnsspaningar

Louise Ungerth gör månadsvis spaningar i matsvinnets underbara (?) och underliga (!) värld. I hennes spaning i mars känner hon avund mot UK för långt framskridet landets arbete mot matsvinn är. I februari var det mycket kärlek till Stora Coop Visby för deras arbete. Hon bloggar också på louiseungerth.se och skrev nyligen en debattartikel i Fri Köpenskap, läs det här

Dumpstring exponerar livsmedelssystemets mörka baksida

Louise Ungerth intervjuade matsvinnsforskaren och styrelsemedlemmen i Föreningen Matsvinnet Ingrid Strid och Sveriges mest kända dumpstrare, matsvinnsförfattare och bloggare Andreas Jakobsson här. Det blir en djupdykningen med ljus och lykta för att finna lösningar på ett mörkt problem.  

Vi behöver dig! 

Föreningens styrelsen, som valdes av årsmötet den 9 mars, består av erfarna och etablerade styrelsemedlemmar. Åsa Stenmarck och Karin Forsberg valde tyvärr att lämna sina styrelseroller men fortsätter vara medlemmar. Du är väl också medlem? Styrelsen riktar ett varmt tack för deras arbete, skickar svinnsmarta gåvor med posten som tack. Vi välkomnar dig och andra att nominera eller söker till posten som kassör eller medlemsansvarig. Hör av dig till valberedare Niclas Tunebro med tips! 

Vi vill höra från dig! 

Gillar du innehållet i det här mejlet? Vad bör vi skriva om?
Vi vill vi gärna veta vad du tycker. Skriv ett mejl till hej@matsvinnet eller skicka oss ett DM på sociala media.

Läs vår livsviktiga faktasida om matsvinn här
 
Föreningen Matsvinnet
matsvinnet.se
Facebook
Föreningen Matsvinnet (Rörelsen mot matsvinnet) är en ideell förening som grundades 20128. Organisationsnummer 802514-7953.
 
Klicka här för att ändra din prenumeration på nyhetsbrevet.