Blod & rova, Matsvinnstratten och en rapport om fryskedjan
Nyhetsbrev från Matsvinnet.se Läs på webben
Matsvinnet.se Matsvinnet.se
Tillsammans med dig minskar vi matsvinnet
Utvalda nyheter från Matsvinnet.se

Apropå Blod & Rova-projektet har diskussionen aktualiserats på våra sociala medier om vad som är att betrakta som #matsvinn respektive #livsmedelsförluster. Det kan fortsatt behöva förtydligas, vilket visar på det långsamma trägna arbetet som krävs i konsumentupplysning.
Ett sätt vi bidrar till är med hjälp av modellen #matsvinnstratten som ger alla (?!) ett direkt sätt att peka ut hur och var i kedjan vi bör motverka svinn från att uppstå och ta tillvara på mat och dryck så att det INTE blir vare sig livsmedelsförluster eller matsvinn.


Det som inte äts/dricks av människor är definitionsmässigt matsvinn om det varit eller hade kunnat bli mat från början. Det är en fråga som vi gärna engagerar er som följer oss och våra nyheter mer i. Men fler behöver förstå, kanske genom att använda modellen. Alla kan bidra på olika sätt. Ett sätt som ni kan göra är att dela nyheter som denna. Har du andra förslag? Skriv gärna till oss på Facebook eller LinkedIn. 

 

Det är fritt att använda Matsvinnstratten om man hänvisar till Matsvinnet.se. Det går också att anlita oss i styrgruppen som experter i dylika frågor och projekt. Ladda ner Matsvinnstratten här:

Matsvinnstratten som PDF
Matsvinnstratten som bild (.JPG) 

Till Matsvinnet.se
facebook  twitter  linkedin  youtube  instagram