Vi söker en kassör

Skrivet av 2021-06-10
Redovisningsekonom är ett plus men det räcker med grundläggande kunskaper i ekonomi och bokföring.

Är du ekonom eller har bakgrund som kassör och vill göra skillnad för folk, fä, miljön, klimatet och samhället i stort? Just nu söker vi en styrelsemedlem som vill bli kassör i Föreningen Matsvinnet.

Vi söker en person som ska kunna sköta det löpande ekonomiarbetet och bokföringen och inför årsmötet i april sammanställa underlaget till föreningens revisor. Du tar över och introduceras till sysslorna från vår avgående kassör Karin Forsberg. Du kommer göra skillnad för alla nu levande liksom för framtida generationer genom att bidra ideellt med din tid och kompetens.

Låter det intressant så vill vi att du söker senast den 30 juni genom att mejla ditt CV och en kort personligt brev eller ett par rader i mejlet som berättar varför du är en lämplig kandidat. Eller tipsa någon som du tror skulle passa. 


Mer om uppdraget

Som kassör tar du ansvar för det löpande ekonomiarbetet vilket betyder att betalning inkommande fakturor, löpande bokföring i vårt bokföringssystem och sammanställer en ekonomisk rapport inför styrelsemöten som sker ca 6-8 gånger per år, samt rapportera föreningens ekonomi för året som gått på årsmötet. Uppdraget är ideellt och det utgår därmed ingen ersättning.

Mer om dig

Vi tror att du är ekonom i grunden med erfarenhet inom redovisning. Eftersom du kommer att vara ansvarig för helheten inom ekonomiarbetet behöver du känna dig bekväm med hela processen från löpande redovisning till att leda arbetet med årsredovisningen, som givetvis granskas av föreningens revisor. 

Tidsåtgång och form


Löpande uppdrag, som vi tror tar ca 3-5 timmar per månad
Uppdragsstart: Snarast, helst start i början av augusti. 
Kompetenser: Ekonomi/redovisning och/eller ideell förening. Beskriv din erfarenhet i det personliga brevet från dessa områden. 
Sista ansökningsdag: 31 juli 2021

Comments are closed here.