Aktuellt från Föreningen Matsvinnet
Föreningen Matsvinnet Föreningen Matsvinnet
Tillsammans med dig minskar vi matsvinnet
Julbords-restfest, svinn-spaningar, vi jagar finansiering, ny valberedare och nya styrelsemedlemmar
facebook  twitter  linkedin  youtube  instagram 

Vi önskar oss en jul utan matsvinn!

När du planerar och tar mat från julbordet och helgernas festmåltider: glöm inte att anpassa mun efter matsäck, använd små tallrikar, gå fler vändor istället för att lassa på för mycket på tallriken. Läs t ex Louise Ungerths matsvinnsspaning från december, våra tips-sidor och våra recept om på hur man “återanvänder” julmaten och minskar svinnet. Fler spaningar och annat gott hittar du längre ner!

Tipsa gärna andra om oss eftersom det finns hundratusentals också i Sverige som inte kan äta sig mätta och handla julklappar, medan andra har ett överflöd. Så för budskapet och tacksamheten och det positiva med att minska matsvinnet vidare. Att planera och minska matsvinnet och spara mat minska negativ miljö- och klimatpåverkan och avslutar året på ett fint, varmt och värdigt sätt. En riktigt God Jul!


P.S. Du kan dela det här mejlet om du klickar View online nederst i mejlet. D.S.

Vi söker ny valberedning och nya styrelsemedlemmar

Det är ont om tid att rädda den goda maten och vi måste bli fler med rätt driv och vilja att förändra! Föreningen Matsvinnet är därför i behov av en eller två valberedare, en eller två styrelsemedlemmar, som gärna får kunnig inom området och/eller ekonomi och bokföring. Vi söker dig som är engagerade och kan och vill komplettera vår trevliga och kompetenta styrelse. Vi ses 6-8 gånger per år, oftast online.

Har du ett par timmar över i månaden och tycker att det låter intressant att ta viktiga steg mot en bättre värld tillsammans med oss så tveka inte - hör av dig till vår styrelseordförande Mårten idag. Vilken försenad julklapp det kan bli för alla! Tipsa också om andra personer och glöm inte att lämna ditt eller personens e-post och telefonnummer. Tack!

Tipsa oss!
2021-12-23
Matsvinnsspaning december 2021
God jul alla. Här är världens bästa guide för julbordet så du inte lagar för mycket mat.Konsumentföreningen Stockholms portionsguidemed massor av bra tips. En klassiker i juletid. USAs Naturvårdsverk,EPA,har publicerat…
Läs mer…
2021-12-23
Recept med överbliven julmat
Här får du tipsen och recepten som förvandlar överbliven julmat såsom, gravad lax, julskinka och risgrynsgröt till något o-juligt och något alldeles... alldeles, underbart!
Läs mer…
2021-11-17
Matsvinnsspaning november 2021
Miljarder till matsystemet, regnbågslax käkar matsvinn, ny app, var sjätte måltid slängs och mycket om COP26. Jeff Bezos, grundare av Amazon, näst rikast i hela världen, har lovat att fylla…
Läs mer…
2021-10-23
Matsvinnsspaning oktober 2021
Riksdagsmotion om matsvinn, tre nya Matmissioner, möjlighet att lämna synpunkter på EUs bindande matsvinnsmål, 12 appar för att minska matsvinnet och läckert recept på brödpudding. Maria Gardfjell och Anna Sibinska…
Läs mer…

Styrelsen laddar om efter utebliven projektfinansiering

Vi behöver era tips om långsiktigt partnerskap och finansiering. Föreningen Matsvinnet sökte tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet SLU pengar från FORMAS Kommunikationsutlysning 2021 för att genomföra kampanjen "Köpfasta – en matsvinnsutmaning under 40 dagar". Tyvärr fick vi inte pengarna men vi söker vidare. Vi vill gärna blir tipsade om ni ser för oss passande utlysningar, fonder, partnerskap, stiftelser eller andra sätt att förbättra föreningens långsiktiga ekonomiska utveckling. Vi brinner för att göra mer men behöver den här knuffen av er i rätt riktning för 2022 och framöver! Mejla oss ett så konkret du kan om vad, hur och när finansieringen kan sökas. Tack!

Tipsa oss!
facebook  twitter  linkedin  youtube  instagram 
Unsubscribe   |   Manage your subscription   |   View online